Nieuws

Themamiddag AD(H)D en het effect van voeding

Op donderdag 3 mei 2018 om 14.30 uur organiseert ADHD Café Assen een themamiddag. Aanmeldgegevens kunt u vinden op de website van Impuls & Woortblind hieronder.

Themamiddag ADHD en voeding

 

Actueel:

 • De auteur van petitie Zorgverzekeraars discrimineren mensen met ADHD heeft een aankondiging voor alle ondertekenaars. Open de volgende pagina voor het lezen van deze aankondiging:

Aankondiging: Zorgverzekeraars discrimineren mensen met ADHD

Link naar het artikel:

Reformatorisch Dagblad

 • Er is een folder over dyscalculie gemaakt door Impuls & Woortblind

 

 


December 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

November 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

Oktober 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

 


Nieuwe poll gestart; deel, als u wilt, uw mening over de Themamiddag van 20 mei 2017! U kunt uiteraard ons ook bereiken via de contact pagina.

Week 5:

  • Belangenvereniging Impuls & Woortblind laat weten dat zij van het Landelijk Platform GGZ subnsidie hebben ontvangen om “…een dag te organiseren voor de organisatoren van de AD(H)D-cafes. Van de 35 ingediende subsidieverzoeken zijn er 5 gehonoreerd en wij zitten daar bij.”

 

  • 17 juni: Inspiratiedag café-organisatorenOp 17 juni 2017 wil Impuls & Woortblind een dag organiseren voor organisatoren van de AD(H)D Café’s om te “…laten voelen dat wij waarderen wat zij voor onze doelgroep betekenen.” Daarnaast wil men informatie uitwisselen en ideeën opdoen. Onder mee zal aandacht worden besteed aan PR (Public Relations) en het bereiken van de doelgroep. Organisatoren van het Netwerk Volwassenen met Dyslexie zijn ook van harte uitgenodigd. Nadere informatie volgt.

 

  • Congres 2017: voor en over onderwijsImpuls & Woortblind laat weten: “Tijdens de bestuursvergadering op 18 januari hebben we kort teruggeblikt op het congres in november voor de professionals. Het was een goed congres dat ook goed is bezocht en waar we veel positieve reacties op hebben ontvangen. Wij vinden zo’n congres zeker voor herhaling vatbaar. Vandaar dat we hebben besloten om dit jaar opnieuw een dergelijk congres te organiseren, maar dit keer vóor en óver het onderwijs: AD(H)D, dyslexie en dyscalculie in het onderwijs. Het beoogde tijdstip is begin november. Hoe de dag eruit zal gaan zien moet nog nader worden uitgewerkt.”

 

  • Gesprekken met verzekeraars en CBREr hebben gesprekken plaats gevonden tussen Impuls & Woortblind en verzekeringsmaatschappijen: “…om te komen tot verzekeringspakketten die aantrekkelijk zijn voor mensen met AD(H)D, met het CBR over dyslexieverklaringen en het theoretisch examen en over AD(H)D en het rijexamen.”, volgens de vereniging.Als er een concreet resultaat uit komt dan zullen ze het laten weten.

 

 • Nieuwe website. Begin februari zal een nieuwe website gepubliceerd worden.

Nieuwsbrief

(Nieuws van Vereniging Impuls. Work In Progress; wordt aan gewerkt. Ga alstublieft naar Archief voor oud nieuws.)

 

WVTTK (Verhalen uit het Café Assen)

AD(H)D café vrijdag 25 januari 2013

AD(H)D cafe vrijdag 29 maart 2013

AD(H)D cafe vrijdag 26 april 2013

AD(H)D cafe vrijdag 26 juli 2013

AD(H)D cafe vrijdag 30 augustus 2013