Nieuws

Rechtszaak I & W

Op 26 juni voert I & W* een rechtszaak tegen Achmea bij het College voor de Rechten van de Mens vanwege discriminatie van mensen met ADHD. Achmea heeft namelijk besloten om verzekerden met ADHD én verzekerden met steunzolen (!) niet meer dan € 200,- per jaar te vergoeden. Alléén deze beide “aandoeningen” vallen in die regel, niet één andere ziekte of aandoening! Dit is volgens ons duidelijk discriminatie.

Ben jij verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis of Avéro Achmea?
Wij staan daar sterker als we aantoonbaar veel mensen met ADHD vertegenwoordigen. 
Daarom voor jou één simpele vraag: heb jij een aanvullende verzekering bij Achmea (dat is ook Zilveren Kruis, Avéro en Interpolis)? : JA of NEE.
Je kunt volstaan met een JA of NEE te mailen.
Bij NEE: als je vanwege de € 200,- vergoeding bent overgestapt naar een andere verzekering, hoor ik het ook graag.

Overigens, ken je nog iemand die bij een van de genoemde verzekeraars zit en die geen lid van ons is?
Stuur deze mail dan door en vraag hen ons als lid te steunen. 
https://www.impulsenwoortblind.nl/over-ons/doe-mee/lid-worden/ 

Alvast veel dank,

Namens onze voorzitter Rob Pereira, die het woord zal doen op 26 juni bij het College voor de Rechten van de Mens.

Julie Houben
Communicatie en PR

* Wij voeren deze actie samen met het ADHD netwerk, stichting “Suzan!¡”, Balans (kinderen met ADHD) en MIND (samenwerkende patiëntenorganisatie in de GGZ).


BBQ

Deze zomer organiseert ADHD Café Assen een barbecue. 

Komt dat zien! Of liever gezegd, komt dat eten! Deze vreugdevolle gebeurtenis zal geschieden op 14 Juli 2018 om 17:00. De plaats wordt nog even gepland. Check hier dus even op een later moment.

Het plan is als volgt: iedereen neemt mee wat hij/zij wil eten. Uiteraard mag je extra’s meenemen… Voor de bbq en de kolen wordt gezorgd. Bestek en borden zullen aanwezig zijn.

Update: Voor diegene die zich nog niet heeft opgegeven voor de BBQ, kan dit nog tot 1 juli.


Themamiddag ADHD en voeding

 

Actueel:

 • De auteur van petitie Zorgverzekeraars discrimineren mensen met ADHD heeft een aankondiging voor alle ondertekenaars. Open de volgende pagina voor het lezen van deze aankondiging:

Aankondiging: Zorgverzekeraars discrimineren mensen met ADHD

Link naar het artikel:

Reformatorisch Dagblad

 • Er is een folder over dyscalculie gemaakt door Impuls & Woortblind

 

 


December 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

November 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

Oktober 2017:

Nieuwsbrief Impuls & Woortblind

 


Nieuwe poll gestart; deel, als u wilt, uw mening over de Themamiddag van 20 mei 2017! U kunt uiteraard ons ook bereiken via de contact pagina.

Week 5:

  • Belangenvereniging Impuls & Woortblind laat weten dat zij van het Landelijk Platform GGZ subnsidie hebben ontvangen om “…een dag te organiseren voor de organisatoren van de AD(H)D-cafes. Van de 35 ingediende subsidieverzoeken zijn er 5 gehonoreerd en wij zitten daar bij.”

 

  • 17 juni: Inspiratiedag café-organisatorenOp 17 juni 2017 wil Impuls & Woortblind een dag organiseren voor organisatoren van de AD(H)D Café’s om te “…laten voelen dat wij waarderen wat zij voor onze doelgroep betekenen.” Daarnaast wil men informatie uitwisselen en ideeën opdoen. Onder mee zal aandacht worden besteed aan PR (Public Relations) en het bereiken van de doelgroep. Organisatoren van het Netwerk Volwassenen met Dyslexie zijn ook van harte uitgenodigd. Nadere informatie volgt.

 

  • Congres 2017: voor en over onderwijsImpuls & Woortblind laat weten: “Tijdens de bestuursvergadering op 18 januari hebben we kort teruggeblikt op het congres in november voor de professionals. Het was een goed congres dat ook goed is bezocht en waar we veel positieve reacties op hebben ontvangen. Wij vinden zo’n congres zeker voor herhaling vatbaar. Vandaar dat we hebben besloten om dit jaar opnieuw een dergelijk congres te organiseren, maar dit keer vóor en óver het onderwijs: AD(H)D, dyslexie en dyscalculie in het onderwijs. Het beoogde tijdstip is begin november. Hoe de dag eruit zal gaan zien moet nog nader worden uitgewerkt.”

 

  • Gesprekken met verzekeraars en CBREr hebben gesprekken plaats gevonden tussen Impuls & Woortblind en verzekeringsmaatschappijen: “…om te komen tot verzekeringspakketten die aantrekkelijk zijn voor mensen met AD(H)D, met het CBR over dyslexieverklaringen en het theoretisch examen en over AD(H)D en het rijexamen.”, volgens de vereniging.Als er een concreet resultaat uit komt dan zullen ze het laten weten.

 

 • Nieuwe website. Begin februari zal een nieuwe website gepubliceerd worden.

Nieuwsbrief

(Nieuws van Vereniging Impuls. Work In Progress; wordt aan gewerkt. Ga alstublieft naar Archief voor oud nieuws.)

 

WVTTK (Verhalen uit het Café Assen)

AD(H)D café vrijdag 25 januari 2013

AD(H)D cafe vrijdag 29 maart 2013

AD(H)D cafe vrijdag 26 april 2013

AD(H)D cafe vrijdag 26 juli 2013

AD(H)D cafe vrijdag 30 augustus 2013