AD(H)D café nu ook in Assen

ASSEN – 15 April startten Marcel Wilhelmus en Mario de Heus in Partycafé Tante Trui aan de Rolderstraat 41 te Assen, een AD(H)D-café. ,,Het idee van een AD(H)D-café is een ontmoetingsplek te creëren voor mensen met soortgelijke problemen. Een plek waar volwassenen met AD(H)D herkenning vinden bij elkaar, waar ze contacten kunnen leggen, vriendschappen kunnen ontwikkelen, ervaringen kunnen uitwisselen en waar het vooral gezellig is.”

Mario & Marcel in de krant

,,De AD(H)D café’s zijn geen vorm van coaching, behandeling of therapie. Wel is er informatie te vinden over AD(H)D en over patiëntenvereniging Impuls. Je kunt er met lotgenoten ervaringen delen. Door de herkenning dat er meer mensen met dezelfde problemen zijn, kun je een eind op weg worden geholpen bij het accepteren van de diagnose AD(H)D.”

,,De AD(H)D cafés worden eens per maand op de vrijdag avond gehouden van 20.00 tot 23.00 uur. Voor de exacte data verwijzen we naar de agenda op de site www.adhdcafeassen.nl. Ook wij zijn AD(H)D gediagnosticeerd en hebben de nodige positieve en uiteraard ook negatieve ervaringen opgedaan.”

Je kunt het café altijd zonder afspraak binnen lopen. Verblijf je ergens anders in Nederland, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, kijk dan op www.adhdcafe.nl of www.impulsdigitaal.nl . Er is altijd ergens een AD(H)D café in de buurt. Natuurlijk zijn ook partners, familie en vrienden van harte welkom.

,,Het initiatief voor het opzetten van een AD(H)D café heeft in samenwerking met Partycafé Tante Trui en ondersteuning van patiëntenvereniging Impuls tot stand kunnen gekomen. Impuls is de landelijke vereniging voor volwassenen met AD(H)D. Sinds de oprichting van Impuls streeft zij naar verbetering van het leefklimaat van de doelgroep en bevordering van integratie in de samenleving, zodat volwassenen met AD(H)D en aanverwante stoornissen kunnen deelnemen aan alle aspecten van de samenleving. Daarnaast organiseert Impuls activiteiten op het gebied van voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging.”

,,Bent u nieuwsgierig geworden naar het café waar wij ook u hopelijk binnenkort mogen verwachten? U bent elke maand welkom in ons AD(H)D café, Rolderstraat 41 te Assen. Heden is ook onze website in de lucht (www.adhdcafeassen.nl). Hopelijk tot gauw.”

Bron: Geplaatst door redactieassen op 06/04/2011, 10:21 uur.